Production made easy ©

Om oss

Claesson Engineering AB är en typisk lego-tillverkare av frästa svarvade detaljer i de flesta förekommande material. Ifrån starten 2005 har vi växt stadigt och utvecklats tillsammans med våra kunder. Våra kunder återfinns inom en mängd olika branscher, såsom tillverkare av materialhanteringsutrustning, förpackningsmaskiner, lyftanordningar, geologisk utrustning, handikapputrustning m.m. Det som är gemensamt får alla våra kunder är att man precis som vi vill jobba långsiktigt, man är i behov av en komplett leverantör som kan följa med ifrån prototypstadiet till industrialisering av nya produkter. 

Claesson Engineering är en komplett leverantör av detaljer inom verkstads- och tillverkningsindustrin. I vår moderna maskinpark kan vi producera alla typer av komponenter inom skärande bearbetning. Vi arbetar endast med CNC-styrda svarvar och fleroperationsmaskiner, detta i kombination med våra mycket kompetenta CNC-operatörer gör att vi fixar alla de utmaningar vi ställs inför. 

Vi har ett stort nätverk av underleverantörer och samarbetspartners som gör att vi kan leverera kompletta, ytbehandlade detaljer eller delmontage till er som kund.

Vårt fokus har hela tiden sedan starten varit att fokusera på små till medelstora produktionsserier, och vara riktigt duktiga på detta. 

Vi jobbar i de flesta förekommande material, såsom aluminium, mässing, stål, rostfritt samt diverse olika specialstål och plaster. 

Det som skiljer oss ifrån andra liknande företag är att vi har flexibiliteten hos det mindre företaget samtidigt som vi har stor produktionskapacitet, och stora möjligheter i vår egna produktionsanläggning i Ukraina.

Vår relation till kunden skall präglas av pålitlighet, stabilitet och långsiktighet.